Digivit programma
Jouw zorgprofessionals willen maar één ding: bezig zijn met de patiënt of cliënt. En juist door het goed gebruik van digitale dossiers, patiëntportalen en medische applicaties houden zij veel meer tijd over voor waardevolle zorgtaken.
Dus hoe zorg je ervoor dat zij digitale oplossingen als hulpmiddel gaan zien, in plaats van als obstakel? Hoe verlaag je de angst om het fout te doen? En hoe creëer je een veilige, digitale werkomgeving, óók voor de aarzelende technologiegebruiker?
Door iedere zorgprofessional te begeleiden in de ontwikkeling van digivaardigheden; vanaf welk niveau zij deze reis ook beginnen. Dit doe je met het Digivit programma in vijf concrete stappen.
In 6 tot 12 uur loopt iedere medewerker het volledige programma door én krijgen zij de benodigde training die past bij het gewenste niveau van jouw organisatie. Zo garandeer jij de digitale volwassenheid van jouw organisatie
Stappen Digivit programma
- Scan
Zijn jouw medewerkers aarzelende technologiegebruikers óf doorgewinterde professionals? - Plan van aanpak
De uitkomst van de scan bepaalt het digitale niveau van jouw zorgmedewerkers. - Trainingen
Iedere medewerker leert vervolgens precies wat zij nodig hebben. - Resultaat
In een korte tijd iedere zorgprofessional volledig digivaardig krijgen, op het gewenste niveau voor jouw organisatie. - Blijvend digivaardig
De digitale basis in jouw zorgorganisatie is nu volledig op orde: gefeliciteerd!
Scan
Zijn jouw medewerkers aarzelende technologiegebruikers óf doorgewinterde professionals? Om dit te bepalen begint iedereen met een digitale scan van maximaal veertig minuten die onder andere bestaat uit in-app vragen. Hierin wordt de kennis van digitale technologie en de vaardigheid om dit te gebruiken actief getest. Passend bij de onderwerpen die belangrijk zijn voor jouw organisatie, van algemene digivaardigheden tot en met Office 365, OneDrive of Excel.
*De kosten voor deze scan beginnen bij €12,50 excl. btw per deelnemer (minimaal 500 deelnemers) en excl. éénmalige project-kosten van €500,- excl. btw. Goed om te weten: bij grote aantallen deelnemers wordt de prijs per deelnemer flink lager. Neem contact op voor de details.
Wat bedoelen we met in-app vragen?
Om het kennen en kunnen rondom digitalisering te beoordelen, is het onder andere belangrijk om vast te stellen hoe een deelnemer taken uitvoert. Hiervoor duikt de deelnemer met in-app vragen in bijvoorbeeld een nagebootste Windows- of Office 365-omgeving, om precies te laten zien hoe hij of zij hiermee werkt.
-
Plan van aanpak
De uitkomst van de scan bepaalt het digitale niveau van jouw zorgmedewerkers. Dit geeft weer wat er nodig is om eventuele gaten in kennis en vaardigheid te dichten. Vervolgens krijgt iedere medewerker op basis van zijn of haar niveau een plan van aanpak, inclusief trainingen op verschillende levels: basis, gevorderd of vergevorderd.
Digivaardigheid op maat
Wil jij in een onboardingtraject de digitale vaardigheden van nieuwe medewerkers vaststellen en eventueel ontwikkelen met training? Of wil je bijvoorbeeld per functie bepalen welke digitale vaardigheden een medewerker nodig heeft? Er zijn veel mogelijkheden om het Digivit-programma af te stemmen op de specifieke behoeftes van jouw organisatie. Laten we eens kennismaken, dan horen we graag hoe wij jou kunnen helpen.
-
Trainingen
Iedere medewerker leert vervolgens precies wat zij nodig hebben. Op eigen tempo, wanneer het hen uitkomt en mét begeleiding. De trainingen gaan bijvoorbeeld over Office 365, informatieveiligheid of het gebruik van specifieke oplossingen binnen jouw organisatie. Denk aan het EPD, ECD of HIS – maar óók aan bestelprogramma’s, roosterapplicaties of P&O-tools.
Hard en soft skills
Wetenschappelijk onderzoek uit 2021 toont aan dat gebrek aan digitale vaardigheden minstens 3,6% productieverlies geeft. Hierbij gaat het niet alleen om hard skills zoals een formule maken in Excel of een mail versturen. Het gaat óók om soft skills zoals bewustzijn en zelfvertrouwen ten opzichte van digitale vaardigheden, de juiste reactie geven op een phishingmail of online communiceren met cliënten, patiënten en collega’s.
-
Resultaat
In een korte tijd iedere zorgprofessional volledig digivaardig krijgen, op het gewenste niveau voor jouw organisatie. Dát is het resultaat van het Digivit-programma. Deelnemers ontvangen desgewenst na afloop een certificaat van hun deelname en resultaat. Vol zelfvertrouwen kunnen zij aan de slag!
Zorgmedewerkers erkend certificeren
Het is mogelijk om jouw zorgmedewerkers na afloop een Digivit-certificaat uit te reiken. Dit certificaat wordt onder andere als TOSA-certificaat erkend bij mbo-opleidingen en is dus een mooie toevoeging aan de loopbaan van zorgprofessionals.
-
Blijvend digivaardig
De digitale basis in jouw zorgorganisatie is nu volledig op orde: gefeliciteerd! Vervolgens is het tijd voor verdieping én continuering. Want om de razendsnelle ontwikkelingen in de zorg bij te houden, moet je blijven bijspijkeren. Houd jouw zorgmedewerkers digivaardig door jaarlijks het Digivit-programma te herhalen of ga voor een losse training die perfect aansluit bij jouw organisatie.
Hoeveel training is er nodig om digivaardig te blijven?
Een zorgmedewerker heeft gemiddeld 5 tot 8 uur training nodig om te worden bijgespijkerd in het gebruik van, bijvoorbeeld, elektronische patiëntdossiers. Om deze kennis vervolgens te onderhouden is jaarlijks maar zo’n 3 tot 5 uur training nodig! Dit blijkt uit een onderzoek van KLAS Research, een onderzoeksbureau voor IT-gebruik in de zorg, uit 2019.
Wil je meer weten?
Een demo zien, praktische vragen stellen, een offerte aanvragen óf gewoon even kennismaken? Plan dan een online kennismaking in!