DiVa-training voor digicoaches

Alle digitale vaardigheden bijspijkeren in één cursus

Als digicoach ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van je collega’s in het verbeteren van hun digitale vaardigheden.

Met de DiVa-training spijker je je kennis bij op een praktijkgerichte manier. Geen ingewikkelde, technische training, maar leren op een luchtige, functionele manier. Zodat jij je collega’s weer beter ondersteunt op basis van de laatste ontwikkelingen.

Wat je concreet leert:

Waarom je deze DiVa-training wilt volgen

Als digicoach ben jij de aangewezen persoon om je collega’s op de hoogte te houden van nieuwe, digitale ontwikkelingen. Met deze DiVa-training ben je weer helemaal up-to-date.

Je werkt na de training efficiënter met programma’s die je dagelijks gebruikt en je leert op basis van echte voorbeelden hoe je beter met Informatieveiligheid en Privacy binnen jouw zorginstelling om kunt gaan.

Hoe je de training volgt

Duur:

6 maanden

Vorm:

Klassikaal (online), online leeromgeving & e-learning

Tijdsinvestering:

Gemiddeld 0,5-1 uur per week

Duur:

6 maanden

Vorm:

Klassikaal (online), online leeromgeving & e-learning

Tijdsinvestering:

Gemiddeld 1 uur per week

Met de DiVa-training heb je zelf regie over hoe je leert. Je volgt de verschillende onderdelen dus op je eigen niveau en eigen tempo.

Een persoonlijke begeleider adviseert op welk niveau je het best kunt instappen en hoe je je leerdoelen behaalt. Ook wordt je voortgang bijgehouden, zodat we de lesstof blijvend kunnen aanbieden op jouw niveau.

De training bestaat uit drie blokken die we hieronder toelichten. We starten elk blok met een klassikale Teams-sessie. Je hoort wat je in dat blok leert en hoe je de training het beste kunt volgen. Natuurlijk kun je ook gelijk eventuele vragen stellen.

Verder krijg je toegang tot een online leeromgeving waar je de lesstof vindt, afgestemd op jouw leerdoelen. Ook ontvang je wekelijks korte video’s met tips over onder meer slimmer vergaderen met Teams, het synchroniseren van bestanden en het efficiënt managen van je inbox. Na afloop van de training ontvang je een certificaat.

Blok 1 – Office 365

We trappen dit blok af met een TOSA Office 365 scan. Dit is een scan die inzicht geeft in je kennis over Office 365. Op basis van de resultaten kunnen we je aanbevelen welke onderdelen van het opleidingspakket Office 365 (of vergelijkbaar zoals Office 2016 of 2019)  jou digitaal vaardiger maken. Ook kun je aangeven of je je graag wilt specialiseren in Excel, Word, PowerPoint, Outlook, Teams of Office 365.

Het afgestemde opleidingspakket vind je terug in de online leeromgeving. Daarin kun je je op je eigen tempo en niveau ontwikkelen.

Blok 2 — Privacy & Informatieveiligheid

Mag de uitslag van een cliënt zomaar met zijn of haar fysiotherapeut gedeeld worden? En hoe zorg je ervoor dat patiëntgegevens beschermd blijven, ook wanneer je thuiswerkt?

In dit blok draait het vooral om het ontwikkelen van bewustwording en alertheid op het gebied van Informatieveiligheid & Privacy. Met casussen uit de zorg leren we hoe je je bewust wordt van gevaren die een bedreiging vormen voor de cybersecurity.

Blok 3 — Digitalisering in de zorg: de laatste ontwikkelingen

Wat zijn de nieuwste landelijke ontwikkelingen rondom gegevensuitwisseling in de zorgketen en hoe gaat de zorgsector hiermee om? Na het volgen van dit laatste blok is je kennis weer up-to-date. Niet alleen over hoe het moet, maar ook over hoe het kan.

eHealth, domotica, robotisering, Business Intelligence (BI) en Artificial Intelligence (AI) komen aan bod in een klassikale Teams-sessie. Daarnaast laten we je kennismaken met de verschillende toepassingen van Virtual Reality (VR).

Ook krijg je in dit blok training specifiek gericht op Persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). Wat is een PGO en wat is er anders vergeleken met een eigen EPD, ECD of HIS? Ook wordt je uitgenodigd en begeleid in het aanmaken van een eigen PGO, wel zo handig alvast.

Plant links
Plant rechts
Plant links
Plant links