Gedragsprogramma ‘Informatieveiligheid in de zorg’

66% van de datalekken in de zorg wordt veroorzaakt door menselijk handelen. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan met bewustwording onder zorgmedewerkers. Met het gedragsprogramma ‘Informatieveiligheid in de zorg’ van Digivit en TinQwise leren zorgmedewerkers de benodigde theoretische kennis én leren ze dit toe te passen in de praktijk. Pas dan gaat er bewustwording en echte gedragsverandering plaatsvinden in jouw zorgorganisatie als het gaat om informatieveiligheid.

Opzet gedragsprogramma 

 • E-learning & gaming
  De basis van het gedragsprogramma ligt in de e-learningomgeving, volledig afgestemd op de zorg. De gebruikerservaring doet denken aan Netflix, waarbij zorgmedewerkers eenvoudig kunnen navigeren door de verschillende thema’s en learning bites. Elke ‘aflevering’ is een uitleg met een opdracht rondom een specifiek onderwerp. Naast het oefenen met theoretische kennis, gaat de zorgmedewerker ook aan de slag met allerlei vormen van gamification. Hierin oefent de gebruiker met de opgedane kennis, waarbij niet alleen de kennis, maar vooral de vertaalslag naar gedrag centraal staat.
 • Praktijkbeleving
  Om het programma compleet te maken, zorgen we ervoor dat de zorgmedewerker ook in de dagelijks praktijk wordt geconfronteerd met de onderwerpen uit de e-learning. Zo zetten we bijvoorbeeld een phishingcampagne op, waarbij gebruikers onverwacht te maken krijgen met een phishingmail. Zijn ze alert? Hoe gaan ze om met de situatie? Een mooie manier om de mate van bewustzijn in de organisatie te meten en monitoren.

Mogelijkheden 

We bieden het gedragsprogramma ‘Informatieveiligheid in de zorg’ op twee manieren aan.

 • Generiek 
  Je maakt gebruik van onze standaardomgeving, waarin alle elementen zijn opgenomen. De content is specifiek voor de zorg en het gehele programma is zeer gebruiksvriendelijk.
 • Specifiek
  Je maakt gebruik van een leeromgeving op maat voor jouw organisatie. Dat betekent dat we de content integreren in jullie eigen leeromgeving, de content gedeeltelijk specifiek maken voor jullie situatie én dat we het programma voorzien van jullie eigen look & feel.

Meer weten over het gedragsprogramma of een offerte aanvragen? Neem gerust contact op.

Meer inspiratie

Plant links
Plant rechts
Plant links