Nu zorgverlening steeds meer op afstand plaatsvindt, verandert ook het werk van zorgverleners. Hierin zien we dagelijks een grote valkuil: de denkfout dat online contact met patiënten simpelweg hetzelfde is als een traditionele afspraak, maar dan via een camera. In de praktijk blijkt dat toch anders. Het vraagt toch echt om een specifieke aanpak om de kwaliteit van de zorg te borgen. Dus hoe creëer je een kwalitatief online contactmoment, gelijkwaardig aan de (traditionele) offline consults?
Training beeldbellen voor de zorg
Met de losse training beeldbellen van Digivit werken jouw medewerkers doelgericht aan de benodigde vaardigheden om patiënten ook online de juiste zorg te kunnen bieden. Het resultaat? Meer zelfvertrouwen, hogere zorgkwaliteit én tevreden patiënten. Op praktische wijze oefenen zorgprofessionals met zorgverlening op afstand: van anamnese tot en met behandeling. Binnen 1,5 uur tillen deelnemers hun digivaardigheden en online communicatie naar een hoger niveau.
In het kort
- Eenmalige online training voor zorgprofessionals
- Via Zoom of Microsoft Teams
- Maximaal 1,5 uur
- Zowel theorie als praktijk
- Zelfvertrouwen-boost en efficiënter proces
- Kwaliteitsverbetering zorg op afstand
Inhoud training
1. Korte theoriebehandeling
- Welke do’s en don’ts zijn er bij beeldbellen?
- Hoe weet je zeker dat de patiënt jou alles heeft verteld en dat je niets gemist hebt?
- Hoe zorg je ervoor dat de patiënt snapt wat jij hebt uitgelegd?
2. Aan de slag met casuïstiek via beeldbellen
- Non-verbale signalen herkennen via beeld
- Bevragen van patiënten (klinisch redeneren)
- Instructies geven bij zelfzorg
3. Reflectie samen met andere deelnemers
Voor wie?
Deze training is speciaal voor zorgprofessionals die hun vaardigheden in online communicatie met hun patiënten/cliënten willen verbeteren. Én voor organisaties die in het kader van onboarding aandacht besteden aan beeldbelvaardigheden.
Docenten
De training wordt verzorgd door Digivit en haar partner Zorgverbeteraars. De trainers hebben 10 tot 15 jaar ervaring met digitale vraagstukken in de zorg en zijn bekend met de inzet en gebruik van EPD’s/ECD’s en de wijze waarop het beste online contact plaatsvindt tussen zorgverlener en de patiënt of cliënt.
Training en certificering
Deze trainingsmodule is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeld door Het Lectoraat Technologie voor Zorginnovaties, Kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven van de Hogeschool Utrecht. Met ervaring van de Hogeschool Utrecht in het geven van beeldbeltrainingen is deze online training ontwikkeld.
Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de training informatie ter voorbereiding. Na afloop krijgen zij op aanvraag een deelnamecertificaat.
Kosten
Het standaardtarief voor één sessie met 12 deelnemers is 599 euro. Voor organisaties die deze training structureel willen inregelen, kunnen wij in overleg een prijs op maat maken.
Aanmelden
Meer informatie of aan de slag met deze fast-track training beeldbellen? Neem gerust contact op.